Bakgrund

Sunmedia startade 1999 med fokus på informations- och dokumentärfilm och med visionen att spegla en glimt av livet genom filmproduktion.

Till en början var fokuset inställt mot Afrika, men snart utvecklade Sunmedia sin affärsstrategi mot vår egen kultur och samhälle. Den rörliga bilden är ett starkt media för att skildra olika samhällsfenomen, debatter, och konstnärliga uttryckssätt. Sunmedia har både viljan och kapaciteten att arbeta med dynamiken och mångfalden som mediaområdet innebär.

Om företaget

Sunmedia är ett mediaproduktionsbolag med säte i Falun, men med ett nätverk av media bolag och frilansare i Sverige. Vi hjälper er att finna de bästa lösningarna för hur ni kan kommunicera med omvärlden.

 

Genom en professionell kommunikation som bygger på förståelse av mottagaren och dens behov kan vi nå fram med ert budskap trots dagens mediabrus. Idag finns det en mängd olika mediaverktyg som web, satellitsändningar, kabel TV, intranet, tidningar & broschyrer, radio, TV, storbildsskärm, CD/DVD, etc. Alla verktyg har sina för- och nackdelar, beroende på syfte och pris. Vi är övertygade om att vår kompetens inom teknologi och estetik kombinerat med god pedagogik är en unik resurs i kampen om tydlighet och utrymme i dagens mediabrus. Vi tänker stort, men vill samtidigt inte tappa perspektivet om den enskilda individen.

 

Vill du veta mer om våra mediastrategier vänligen kontakta Sunmedia VD/Producent: Thomas Sundin
Telefon: 023-79 32 28
Mobil: 070-24 34 852
E-post: thomas.sundin@crossnet.se
Tillbaka
Teknik

I huvudsak använder vi digitala kameror. Sunmedia har valt att arbeta med professionell redigeringsutrustning i form av AVIDs redigeringssystem. Vi har även redigering med Adobe Premiere.

 

Vi samarbetar med företag och frilansare som arbetar med 3Dstudio Max och Maya för animationer och visuella effekter.


Sunmedia innehar ljud och ljusutrustning för informations- och dokumentärfilmsproduktion.

 

Vid större produktioner hyr vi in lämplig utrustning.

 

För produktioner av CD/DVD har vi tillgång till brännare och skrivare med hög kvalitet och kapacitet.